​Vind eenvoudig een goede zorgaanbieder

Wilt u weten bij welke zorgaanbieder u op basis van uw zorgverzekering terechtkunt? Kijk dan met welke zorgaanbieders bij u de buurt wij een contract hebben. En voor welke zorg. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben? Dan betaalt u mogelijk een deel van de zorgkosten zelf. Heeft u met spoed zorg nodig? Dan kunt u gewoon terecht bij de dichtstbijzijnde zorgaanbieder. 

Als u voor de Univé Zorg Vrij polis gekozen heeft, bepaalt u zelf van welke zorgaanbieder u gebruikmaakt. Zolang deze maar voldoet aan de eisen in de verzekeringsvoorwaarden. Het maakt hierbij niet uit of deze zorgaanbieder afspraken met ons heeft gemaakt. U bent dan ook niet verplicht om te kiezen uit gecontracteerde zorgaanbieders. ​

Inkoop van zorg

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgaanbieders. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgaanbieders in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Deze afspraken leggen we vast in een contract.

Normen van beroepsgroepen

Wij kijken bij het sluiten van een contract naar de normen van beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service. 

Zorgvernieuwing

Ook zetten wij ons samen met de zorgaanbieders in voor vernieuwingen in de zorg. Want vernieuwende ideeën dragen bij aan betere, toegankelijkere en betaalbaardere zorg. En dat vinden wij belangrijk.

Voldoende zorg in uw regio

Elk jaar maken we samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor uw premie.

Soms gaat een zorgaanbieder over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgaanbieder bij u in de regio die u kan helpen.

In een aantal gevallen kunt u nog steeds bij uw zorgaanbieder terecht:

  • als u met spoed behandeld moet worden
  • als u al met een behandeling bent begonnen
  • als uw kind zorg nodig heeft
  • als u zwanger bent
  • als u een Univé Zorg Vrij polis heeft

Heeft u niet met spoed een behandeling nodig? En wilt u wel graag door uw vertrouwde zorgaanbieder geholpen worden? Dan kunt u wachten totdat deze weer plaats voor u heeft. Wilt u sneller geholpen worden? Bel dan met onze zorgadviseurs​. Zij bekijken samen met uw zorgaanbieder of u toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgaanbieder in de buurt.

​​​

Veelgestelde vragen

Waarom sluit Univé Zorg contracten met ziekenhuizen?

Wij doen er alles aan om gezondheidszorg voor u betaalbaar te houden. Daarom maken wij met ziekenhuizen afspraken over samenwerking, kwaliteit, service en de tarieven die zij voor behandelingen vragen. We constateerden dat dezelfde behandeling soms aanzienlijk duurder is in het ene ziekenhuis dan in het andere ziekenhuis. Daardoor zou u te maken kunnen krijgen met hogere rekeningen. Want veel behandelingen vallen binnen het eigen risico. Daarnaast leiden hogere tarieven tot een hogere premie.​

Informatie voor zorgaanbieders

Bent u een zorgaanbieder? En ziet u dat uw contactgegevens niet kloppen? Geef dit dan door aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken nog niet in Vergelijk en Kies? En wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.​