​Vind eenvoudig een goede zorgaanbieder

Wilt u weten bij welke zorgaanbieder u op basis van uw zorgverzekering terechtkunt? Kijk dan met welke zorgaanbieders bij u de buurt wij een contract hebben. En voor welke zorg. Hebt u met spoed zorg nodig? Dan kunt u gewoon terecht bij de dichtstbijzijnde zorgaanbieder.

We werken de informatie in Vergelijk en Kies elke 2 weken bij. Laatste update: 3 februari.

Inkoop van zorg

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgaanbieders. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgaanbieders in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Deze afspraken leggen we vast in een contract.

Normen van beroepsgroepen

Wij kijken bij het sluiten van een contract naar de normen van beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service. 

Aantal operaties

Een voorbeeld van zo’n norm is het aantal operaties dat een ziekenhuis per jaar uitvoert. Vaker een operatie uitvoeren, betekent meer ervaring. Dus een grotere kans dat de operatie in een keer goed gaat.

Zorgvernieuwing

Ook zetten wij ons samen met de zorgaanbieders in voor vernieuwingen in de zorg. Want vernieuwende ideeën dragen bij aan betere, toegankelijkere en betaalbaardere zorg. En dat vinden wij belangrijk.

Omzetplafonds bij ZBC's

Wij maken met Zelfstandige Behandelcentra afspraken over de hoeveelheid zorg die een Zelfstandige Behandelcentrum per jaar mag verlenen. Dit noemen we een omzetplafond. Daarnaast stimuleren we zorgaanbieders om de zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Zo houden we de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Het kan zijn dat een zorgaanbieder u hierom wil doorverwijzen, of pas later kan behandelen. Belt u in dat geval met onze afdeling Zorgadvies en bemiddeling via telefoonnummer 088 - 131 16 17 (lokaal tarief). Wij nemen direct contact op met de zorgaanbieder of u toch bij de zorgaanbieder van uw keuze snel behandeld kan worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgaanbieder in de buurt. We zorgen dat er altijd voldoende zorg in de buurt beschikbaar is. Is uw behandeling al gestart, dan kunt u de behandeling gewoon afmaken. In dat geval geldt een omzetplafond niet.

​Waardeer uw zorgaanbieder

Hebt u een goede of een minder goede ervaring met een zorgaanbieder? Deel dan uw ervaring. Zoek uw zorgaanbieder op in Vergelijk en Kies en laat een waardering achter. U helpt hiermee ook andere verzekerden bij het maken van hun keuze. Bedankt!

Informatie voor zorgaanbieders

Bent u een zorgaanbieder? En ziet u dat uw contactgegevens niet kloppen? Geef dit dan door aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken nog niet in Vergelijk en Kies? En wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.​ 

Veelgestelde vragen

Is de contractering van ziekenhuizen rond?

Ja, de contractering van ziekenhuizen is rond. Wij hebben met alle 83 ziekenhuizen een contract gesloten. Voor bijna alle zorg. Kijk in Vergelijk en Kies met welke zorgaanbieders wij een contract hebben en voor welke zorg.

Waarom sluit Univé Zorg contracten met ziekenhuizen?

Wij doen er alles aan om gezondheidszorg voor u betaalbaar te houden. Daarom maken wij met ziekenhuizen afspraken over samenwerking, kwaliteit, service en de tarieven die zij voor behandelingen vragen. We constateerden dat dezelfde behandeling soms aanzienlijk duurder is in het ene ziekenhuis dan in het andere ziekenhuis. Daardoor zou u te maken kunnen krijgen met hogere rekeningen. Want veel behandelingen vallen binnen het eigen risico. Daarnaast leiden hogere tarieven tot een hogere premie.